czwartek, 30 kwietnia 2015

Kurczak Curry

Obiad, w którym zakochałam się od pierwszego.. zjedzenia :)

do tej pory robiłam taką wersję z jogurtem naturalnym, ale ta wersja poniżej
jest zdecydowanie lepsza i smaczniejsza.

Przepis podaję na ok 4 porcji.

Co będziemy potrzebowali?
- 4 woreczki ryżu (u mnie ryż paraboiled)
- 1 duża cebula
- 2 duże piersi z kurczaka
- 1 całe opakowanie przyprawy curry (u mnie Kamis)
- rukola
- odrobinę przegotowanej wody
- oliwa z oliwek

Jak przygotować?
Cebulę kroimy w półksiężyce i smażymy na 2 łyżkach oliwy z olewek (na wolnym ogniu)
W tym czasie, myjemy i kroimy kurczaka w kostkę, następnie sypiemy całe opakowanie
przyprawy curry i czekamy żeby "się przegryzło"
Do podsmażonej cebulki dodajemy naszego kurczaka i całość smażymy.
Kiedy wszystko jest ładnie podsmażone dolewamy ok pół literatki wody.
Ryż gotujemy w lekko posolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu.
Ugotowany ryż dodajemy do naszego kurczaka curry :) całość mieszamy.


Smaaaaaaaaaaacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz