wtorek, 8 listopada 2016

jaglana szarlotka z cynamonem


JAGLANA SZARLOTKA Z CYNAMONEM


Składniki (na blaszkę od tarty):

- 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka mąki żytniej
- 2 duże jajka
- 6 sporych jabłek
- miód
- łyżeczka cynamonu
- wiórki kokosowe


Wykonanie:

Kaszę jaglaną gotujemy wg opakowania - odsączamy z wody, studzimy.
Do kaszy dodajemy mąkę, jajka - mieszamy łyżką do połączenia wszystkich składników.
Dosładzamy ciasto miodem - wg uznania.
Jabłka obieramy, trzemy na grubych oczkach, dodajemy cynamon - mieszamy.
Na blaszkę kładziemy połowę ciasta, na to jabłka i na jabłka drugą część ciasta.
Wierzch posypujemy dużą ilością wiórek kokosowych.

Pieczemy około 30-35 minut w 180 stopniach.










9 komentarzy:

  1. Czy mąkę kukurydzianą i żytnią można zastąpić wieloziarnistą ?? Akurat taką posiadam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciasto wygląda przepysznie! ♥

    londonkidx.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Same pyszności u Ciebie :) Możesz napisać w czym przerabiasz zdjęcia? Śliczne są

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zasługa aparatu:)
      czasami dodaje tylko delikatnie kontrastu w Photoscape :)

      Usuń
  4. Jestem na Twoim blogu pierwszy raz. Przeczytałam o Twojej historii w starych postach. Jestem pod wrażeniem Twojej przemiany, a przede wszystkim motywacji. Wydajesz się być bardzo pozytywną i przemiłą dziewczyną. Aż sama nabieram siły do zmiany swojego trybu życia na zdrowszy. Na pewno będę odwiedzać Twojego bloga częściej. Naprawdę, świetna robota. Brawo Ty! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. z pewnością jest pyszna, wypróbuje :D

    OdpowiedzUsuń