sobota, 10 stycznia 2015

Papryka nadziewana kaszą jaglaną


Tym razem wrzucam dietetyczny przepis na obiad.
I znowu: ŁATWO, SZYBKO i TANIO a przede wszystkim ZDROWO.

Składniki:
- 500 g mięsa mielonego
- 1 duża cebula
- 5 dużych, czerwonych papryk
- 1 woreczek kaszy jaglanej
- 1 jajko
- ząbek czosnku
- przyprawy

Wykonanie:Z papryki odciąć górną część, wyjąć nasiona i dokładnie umyć.
Kaszę jaglaną gotujemy na "pół twardo"
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na łyżce oliwy z oliwek.
Do cebulki dodajemy posiekany ząbek czosnku.
Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy kaszę, podsmażoną cebulkę,
jajko i doprawiamy do smaku.
Papryki nadziewamy przygotowanym farszem. 
Na każdą paprykę nałożyć
wcześniej odciętą, górną część.
Tak przygotowane papryki, na wierzchu oliwimy ciut oliwą,
by się ładnie przypiekły,

Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 50min.

Smacznego!! :)





Jeśli macie jakieś pytania wchodźcie na: www.ask.fm/szarpienerwy




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz