poniedziałek, 1 czerwca 2015

Orkiszowe pancakesy na maślance


... wyświetleń na blogu ponad 12,000 ! szok! :)
~

Dzisiaj wrzucam przepis na najlepsze "pankejki" świata!
są lekkie, puszyste, bardzo zdrowe, bez dodatku cukru, bardzo łatwe
w przygotowaniu, tanie a przede wszystkim BARDZO PYSZNE!

polecam je jeść na śniadanie.
same w sobie są sycące i zostają w brzuszkach na dłuugo :)

wymówka, że rano nie ma się czasu na przygotowanie takiego śniadania?
BZDURA! wystarczy wstać 10 min szybciej :)

składniki na 1 porcję
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki orkiszowej
- 100ml maślanki naturalnej
- jogurt naturalny (polewa)
- 1 banan
- kilka świeżych truskawek

wykonanie:
białka ubijamy na sztywno(z odrobiną soli). dodajemy kolejno żółtka - dalej miksując.
następnie wlewamy maślankę - łączymy mikserem z jajkami i na koniec dodajemy
mąkę orkiszową - i wszystko na końcu miksujemy na wolnych obrotach.
Na rozgrzanej patelni (można użyć oliwy albo oleju kokosowego) formujemy małe
placuszki. Przygotowane omlety przekładamy bananem a całość polewamy jogurtem
naturalnym i na wierzch kładziemy truskawki.

Będzie smakowało! Zapewniam! :)



jakość zdjęć znowu instagramowa.. ale co ja zrobię, kiedy takie pyszności na mnie czekają i nie mam nawet siły iść po aparat... :) 

ale co jak co - ZDJĘCIE ZAWSZE ZROBIĘ, CHOĆBY TELEFONEM :)


5 komentarzy:

  1. Wyglądają pysznie, na pewno wyprobuje <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepyszne, faktycznie najlepsze pancakesy jakie do tej pory jadłam! :) super formuje się ciasto i wyglądają tak samo jak na zdjęciu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń