Przedstawiam Wam "OPONKI" w wersji baaardzo light
Smaczna przekąska idealna na drugie śniadanie.
Zdjęcie instagramowe, taka byłam głodna, że nawet nie poszłam po aparat tylko pyk telefonem :)
Z podanych składników wyjdą 4 "oponki" :)
Co potrzebujemy?
- 1 duże, słodkie jabłko
- 1 średnie jajko
- płatki migdałowe
- wiórki kokosowe
- cynamon (łyżeczka)
- odrobina miodu
Jak wykonać?
Jajko mieszamy z migdałami i cynamonem.
Jabłka kroimy na 4 grube plastry(nie obieramy ze skórki) , wydrążamy środek i obtaczamy
w naszej wcześniej przygotowanej panierce. Wstawiamy do piekarnika na 25min
i pieczemy w 180stopniach. Upieczone jabłka smarujemy odrobiną miodu i posypujemy wiórkami
kokosowymi i migdałami.
SMACZNEGO! :)
Zdjęcie instagramowe, taka byłam głodna, że nawet nie poszłam po aparat tylko pyk telefonem :)
Z podanych składników wyjdą 4 "oponki" :)
Co potrzebujemy?
- 1 duże, słodkie jabłko
- 1 średnie jajko
- płatki migdałowe
- wiórki kokosowe
- cynamon (łyżeczka)
- odrobina miodu
Jak wykonać?
Jajko mieszamy z migdałami i cynamonem.
Jabłka kroimy na 4 grube plastry(nie obieramy ze skórki) , wydrążamy środek i obtaczamy
w naszej wcześniej przygotowanej panierce. Wstawiamy do piekarnika na 25min
i pieczemy w 180stopniach. Upieczone jabłka smarujemy odrobiną miodu i posypujemy wiórkami
kokosowymi i migdałami.
SMACZNEGO! :)
www.instagram.com/monika.jaskula |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz