sobota, 3 maja 2014

Odchudzone racuchy

Składniki (na ok 10 racuchów)
- szklanka mąki żytniej razowej
- szczypta soli
- 1 duże jabłko
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- ok 1,5 szklanki mleka 1,5%



Sposób przygotowania:
Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Pozostałe składniki zmiksować. Ciasto powinno mieć
konsystencję gęstej śmietany. Na koniec dodać jabłka i całość wymieszać łyżką.
Smażyć na teflonowej patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Podać można je z dżemem, nutellą, śmietaną.. ;) Ja posypałam odrobiną cukru pudru
z racji tego, że do ciasta nie dawałam wgl cukru. :)
Jeden racuch baaardzo zapycha ;)

SMACZNEGO!!! :)



1 komentarz:

  1. Wyszły pyszne. Ten blog to najlepsza inspiracja na moje fit śniadania. Przepisy są cudowne bo uwielbiam omlety itp. Najlepszy blog ever!

    OdpowiedzUsuń