Pieczona owsianka z syropem klonowym
Składniki (na jedną porcję)
- 250 ml mleka 1.5%
- ok 4 łyżek płatków owsianych górskich
- kilka plasterków banana
- kilka malin
- migdały albo wiórki kokosowe do posypania (opcjonalnie)
Wykonanie:
Mleko doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy płatki owsiane i gotujemy ok 4 minut.
Następnie płatki przelewami do foremki żaroodpornej. (ja zakupiłam swoją w Pepco za 4.99)
Na wierzch układamy maliny i banany.
Pieczemy w 180st przez ok 15minut.
Po wyciągnięciu wierzch polewamy syropem klonowym i posypujemy migdałami.
Składniki (na jedną porcję)
- 250 ml mleka 1.5%
- ok 4 łyżek płatków owsianych górskich
- kilka plasterków banana
- kilka malin
- migdały albo wiórki kokosowe do posypania (opcjonalnie)
Wykonanie:
Mleko doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy płatki owsiane i gotujemy ok 4 minut.
Następnie płatki przelewami do foremki żaroodpornej. (ja zakupiłam swoją w Pepco za 4.99)
Na wierzch układamy maliny i banany.
Pieczemy w 180st przez ok 15minut.
Po wyciągnięciu wierzch polewamy syropem klonowym i posypujemy migdałami.
zapraszam na mojego instagrama!
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńCzy zdarza ci się zrobić posiłek dzień wcześniej bo np. Nie masz nastepnego dnia czasu i mozliwosci zrobic ? :)
OdpowiedzUsuńnie, nie miałam jeszcze takiej sytuacji ;) ale nie widzę w tym nic złego :)
OdpowiedzUsuń;)
OdpowiedzUsuń